Sunday, October 7, 2007

2 dagar i Paris.


Ett överspänt, neurotiskt par spenderar "2 dagar i paris" och deras förhållande sätts på prov när allt från hippieföräldrar till obehagliga expojkvänner dyker upp.
Tänk er en mer konstnärlig "släkten är värst" där två individer som skulle kunna vara Woody Allens nervösa avkomma försöker leva ihop och komma överens.
I huvudrollerna ser vi Julie Delpy,(som också skrivit och regisserat filmen), och Adam Goldberg.
Ett stort plus är det skojiga fotot som lånar fritt från franska nya vågen och dogma. Skådespelarna är alla väldigt bra, och en rolig överraskning är när Daniel Brühl (Good bye Lenin),(Die Fetten Jahre sind vorbei) dyker upp i en roll under dramats andra hälft.
Filmen håller ett högt tempo med snabb och rolig dialog.
Även om 50% av denna välskrivna dialog är på franska är allt väldigt amerikanskt. Fransmännen i filmen bär varken basker eller painricher under armen, men de har kort stubin, är utsvävande, översexuella och sådär knasigt frigjorda som bara hollywoodfransoser kan vara.
Även fast mina känslor kring "2 dagar i Paris" är blandade måste jag säga att den är väldigt underhållande och att fnissen avbyter varandra under filmens 96 minuter.
Rekomenderas.

/Sebastian

No comments: