Wednesday, August 5, 2009

PARIS

Den döende unga mannen som uppgivet blickar tillbaka på sina glansdagar. Den sympatiska systern som lever sitt liv för andra. Den olyckliga professorn som förälskar sig i sin student, den optimistiska grönsakshandlaren med sin lösaktiga exfru, den vackra flickan som alla vill ha...

Vi får följa ett antal parallella, mer eller mindre sammanflätade, historier om olika människors liv. Den gemensamma nämnaren är att de alla utspelar på samma plats -Paris.

Den var lite rörig i början och det tog en stund innan man fick rätsida på vilka historier som hörde ihop. Handlingen i sig bjöd inte på några extravaganta vändningar och huvudkaraktärerna kunde kännas lite platta emellanåt.

Filmen var dock helt klart sevärd. Den utgjorde en trevlig visuell upplevelse med många typiska parismiljöer och stundtals fina fotot bjöd på en del guldkorn som kompenserade en del av filmens övriga brister.
Som åskådare skulle jag rekomendera besökaren att fokusera på de intressanta birollerna och de spetsfundiga parallellhistorierna vilka förgyllde filmen och lyfter helhetsbetyget avsevärt.

Betyg: E E E


Elsa

No comments: